Bezienswaardigheden Londen


Kaart bezienswaardigheden Londen

In Londen is natuurlijk enorm veel te doen en hoe langer je de tijd hebt, hoe meer je zult kunnen zien. Hierboven zie je een kaart met mijn top 18 bezienswaardigheden in Londen, waar ze zijn en hoe ze heten. Op deze manier kun je makkelijk kijken welke bezienswaardigheden je op een dag kan combineren zonder te veel tijd kwijt te zijn aan reizen. Hieronder staan alle bezienswaardigheden beschreven zodat je geen informatie mist bij het plannen van je reis! 

1. Hyde Park 

Hyde park is een groot park in het westen van Londen en een super plek om even tot rust te komen wanneer je je in de grote stad bevind. Er is een meer in het midden van het park waar zomers in gezwommen kan worden en bootjes varen. Ook worden er veel evenementen in het park gehouden.

2. Marble Arch

Deze marmeren boog is ontworpen in 1827. De boog stond eerst dichterbij het Buckingham Palace en werd als toegangspoort beschouwd, maar is in 1851 verplaatst zodat het paleis uitgebreid kon worden. 

3. Oxford Street

Deze bekende winkelstraat begint bij de Marble Arch en loopt helemaal tot de kruising van Charing Cross Road en Tottenham Road. Loop hier rustig doorheen om lekker te winkelen en kijk omhoog naar de prachtige gebouwen die er staan. 

4. Soho

Deze wijk staat bekend om de vele restaurants, bars en cafeetjes waar mensen gezellig samen komen. Ga hier bijvoorbeeld een keertje heen om lekker avond te eten, alles is er te vinden. Ook ligt de bekende winkelstraat Regent Street in deze wijk. Ook liggen hier een aantal grote, bekende theaters en vind je er de bekende China Town. Loop hier even doorheen en het lijkt net alsof je in China bent. Soho is tot slot ook de wijk waar je wilt zijn als je 's avonds nog op stap wilt, hier zijn namelijk de leukste, drukste nachtclubs van de stad. 

5. Piccadilly Circus

Dit wordt ook wel de ´Times Square´ van Londen genoemd. Nou vond ik dat zelf een beetje overdreven want zoveel borden als in New York staan er ook weer niet maar het heeft er zeker iets van weg. Het plein is een drukke ontmoetingsplek, het is gelegen vlakbij een aantal theaters en leuke cafés. Ook kun je de Shaftesbury Memorial fontein hier aanschouwen. 

6. Leicester Square

Dit plein is alleen toegankelijk voor voetgangers, wat het net iets rustiger maakt. In het midden ligt een park met een grote fontein in het midden met een afbeelding van William Shakespeare erop. Het plein is ook het centrum voor alle bioscopen ´cinema´s´ in Londen en het theater ligt hier vlakbij. 

7. Covent Garden

Deze wijk is 1 van de plekken in Londen waar heel erg veel entertainment en restaurants samenkomen. Er bevinden zich een aantal theaters, luxe restaurants en hele bekende, dure winkels. In het midden van de wijk bevindt zich de Covent Garden market. Dit is een overdekte markt die ooit diende als groente- en fruitmarkt maar nu vooral op tourisme is gericht. Je kunt er mooie souvenirs kopen maar ook heerlijk eten. Hou er wel mee dat het in de zomermaanden, en vooral in de weekenden, erg druk kan zijn en reserveren daarom handig kan zijn. 

8. Trafalgar Square

Op dit plein zijn er vele dingen te doen en sla deze dus ook zeker niet over tijdens je bezoek aan Londen. Zo kun je er naar de National Gallery, dit gratis museum heeft een erg mooie verzameling van West-Europese schilderijen. Ook staan er meerdere fonteinen en standbeelden op het plein. 

 

Het plein wordt vaak gebruikt voor evenementen en om films zoals The Avengers op te nemen. Ben je hier in de kerstperiode? Dan staat er een hele grote versierde kerstboom midden op het plein. 

9. Buckingham Palace

Dit paleis is 1 van de bekendste bezienswaardigheden van Londen, dit komt omdat de Koningin van Engeland hier nog steeds woont en leeft. Een klein deel van het paleis is beschikbaar voor touristen om te zien, tegen een betaling van ongeveer €30 per persoon. Tickets kun je vast online van tevoren kopen via de onderstaande knop, houdt er rekening mee dat het paleis alleen geopend is van donderdag tot en met maandag en dus gesloten is op dinsdag en woensdag. 

Ook kun je hier op elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 11.00 de wisseling van de wacht bekijken. De hele wisseling duurt ongeveer 45 minuten en houdt er rekening mee dat het om deze tijd hier heel druk kan worden en kom dus op tijd, anders zul je een stuk minder goed kunnen zien. 

10. Westminister Abbey

Officieel heet deze kerk; The Collegiate Church of St Peter. De kerk is zo bekend en belangrijk omdat alle koninklijke huwelijken, kroningen, begrafenissen etc. hier worden gehouden. Wanneer je deze kerk bezoekt is het handig je tickets vast online te kopen en een tijdsslot reserveren zodat je niet in de rij hoeft te staan. Je bent hier ongeveer €30 per persoon per ticket kwijt. 

11. Big Ben

Het is helaas niet mogelijk voor touristen deze 97 meter hoge toren te bezoeken en deze kan daarom ook alleen via de buitenkant worden beschouwd. 

12. Londen Eye

Dit reuzenrad aan de Theems is 1 van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Een ritje in 1 van de 32 dichte cabines duurt ongeveer een half uur. Per cabine kunnen ongeveer 25 mensen mee. Tickets voor het reuzenrad kun je terplekke maar ook online kopen. Zo ben je verzekerd van een plekje en krijg je zelfs korting. Prijzen van het rad zijn rond de €40 per persoon. 

13. St. Paul's Cathedral

Deze kathedraal is zowel van de binnen, als de buitenkant erg mooi. Binnen worden er bijna elk uur rondleidingen van ongeveer 1,5 uur gegeven. Zorg dat je je hiervoor op tijd aanmeld omdat deze vol kunnen zitten. Tickets voor de kathedraal kun je online en terplekke kopen. Wederom is het handig deze vooraf te kopen zodat je niet lang hoeft te wachten, de tickets kosten rond de €20 per persoon. Let op dat je binnen geen foto's of video's mag maken!

14. Leadenhall Market

Deze overdekte markt stamt nog uit de 14e eeuw. De markt is overdag geopend van maandag tot en met vrijdag maar ook als deze gesloten is kun je erdoor heen lopen en het vooral het prachtige dak van dit gebouw aanschouwen. In de hal vindt hier vooral winkels als slagerijen, bloemenwinkels en kaaswinkels. 

15. Borough Market

Deze markt is deels overdekt en misschien nog wel leuker om te bezoeken dan de Leadenhall market. Deze is een stuk groter en je kunt hier veel meer verschillend eten vinden. Houdt er wel rekening mee dat deze markt alleen overdag open is. Hij gaat elke dag om 17.00 dicht, behalve op zondag, dan om 16.00. Wil je hier dus langs om een hapje te eten, kies dan voor ontbijt of lunch. Klik op onderstaande link om alles over de Borough Market te weten te komen. 

16. The Shard

Dit is het hoogste gebouw van Londen en het is inmiddels al 10 jaar mogelijk om hier omhoog te gaan voor een uitzicht over de stad. De lift gaat omhoog tot de 69e verdieping, wil je nog verder? Dan kun je de trap pakken naar de 72e verdieping. Beiden geven aan alle kanten een geweldig uitzicht over de stad. Tickets kosten rond de €30 per volwassene en €20 per kind. Wanneer je de tickets online koopt kosten deze €5 minder per persoon. 

17. Tower of Londen

Dit is 1 van de oudste gebouwen van Londen en vooral bekend omdat de kroonjuwelen van het Britse koningshuis er bekeken kunnen worden in het museum. Tickets om naar binnen te kunnen kosten ongeveer €35 per volwassene en €20 per kind. Ook vanaf de buitenkant is de bijzondere 'witte' toren prachtig.    

18. Tower Bridge

Deze brug is ongetwijfeld de bekendste brug van Londen. De brug is 244 meter lang en gaat over de Theems. Om over de brug te lopen kost geen geld. Je kunt eventueel wel voor rond de €15 per persoon een ticket kopen voor de Tower Bridge Exhibition. Dit houdt in dat je verder omhoog kunt en over een 11 meter lange glazen plaat kunt lopen, waardoor je het water onder je kunt zien. De rest van het pad is 'gewoon pad'. Hierna kun je de oude machinekamers van de brug bekijken. 

Meer weten over Londen?


Meer reisinspiratie op doen?