De mooiste plekken om de zonsondergang te kijken in Rhodos


Monolithos

Monolithos is een hele bijzonder mooie plek op Rhodos. Het is een kasteel bovenop een rotsachtige heuvel. In ongeveer 100 treden loop je er naar boven en heb je prachtig uitzicht over de zee en de eilanden erom heen. Een bonus is dat Monolithos helemaal in het Westen van het eiland ligt, de zon gaat hier dus onder in het water wat een nog mooier plaatje bezorgd. Je kunt ervoor kiezen deze zonsondergang vanaf de berg te bekijken, maar je kunt ook langs de weg ernaar toe stoppen. Zo heb je een uitzicht over het kasteel en het water tegelijk. 

De Akropolis van Rhodos

Deze akropolis is perfect te vergelijken met een mooie zonsondergang. Aan de ene kant van de weg vind je namelijk de akropolis, en aan de andere kant vind je een prachtige zonsondergang over de zee. De auto kun je makkelijk bij de akropolis of langs de weg parkeren .

Prasonisi Beach

Dit bijzondere strand is een klein stukje tussen 2 zeeën. De ene zee heeft erg veel golfen en de andere is erg stil. De zon gaat onder bij het strand waar de golfen zijn, deze golfen trekken erg veel kite surfers aan. De ondergaande zon en velle kleuren van de kite surfers leveren prachtige plaatjes en gezichten op! 

Kritinia

Hier geld eigenlijk bijna hetzelfde verhaal als bij Monolithos. Kritinia heeft een prachtig kasteel vanaf waar je over de prachtige zee en de eilanden erom heen kunt kijken. Ook kritinia bevindt zich in het Westen van het eiland waardoor je er de zon in het water kunt zien ondergaan. Je kunt via de weg genieten van het uitzicht over zowel het kasteel als de zee of je kunt het kasteel betreden en vanaf daar genieten van de zonsondergang. Voor beide opties geldt; een prachtig uitzicht gegarandeerd! 

Filerimos

Filerimos is berg op Rhodos met prachtige uitzichten! Je vind er aan de ene kant van de weg een klooster en aan de andere kant een 18 meter hoog kruis. In de kerk vind je vele eeuwenoude muurschilderingen. Het grote kruis staat op een soort plateau. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Yalyssos en Rhodos stad. Ook kun je het vliegveld vanaf hier zien kun je  de vliegtuigen aan- en weg komen zien vliegen.  De zon gaat hier in de zee achter Yalyssos onder wat hele mooie plaatjes geeft. 

De Akropolis van Lindos

De Akropolis van Lindos ligt op een hoge berg, waardoor je prachtig uitzicht hebt over de stad zelf. Achter de stad zie je bergen, waar de zon achter ondergaat. Door alle witte huisjes bij elkaar levert deze plek tijdens zonsondergang hele mooie plaatjes op. Hiernaast kun je er ook voor kiezen lekker bij een rooftop bar te gaan zitten in Lindos en vanaf daar de zonsondergang kijken. 


Meer weten over Rhodos?


Meer reisinspiratie op doen?


Griekenland - D-reizen