All time favorites / tips


Polarsteps

Polarsteps is een app om je reis bij te houden. Je kan deze aanzetten wanneer je onderweg bent en de app houdt je locatie bij, je kunt dan op speciale plekken een step toevoegen met foto’s en tekst.  Superleuk om later naar terug te kijken en voor je volgers om te zien waar je bent en wat je aan het doen bent. Scheelt ook weer steeds foto’s te moeten sturen in de familie whatsapp groep ;). Polarsteps kan ook je statistieken bijhouden, zo worden alle vlaggen verzameld van landen waar je bent geweest en wordt geteld tot in de minuut hoe lang je op reis bent geweest. Hieronder een voorbeeld van hoendat eruit ziet en mijn linkje voor als je het leuk vind me hierop te volgen!
Follow me and my travels on Polarsteps https://www.polarsteps.com/BodineTimmerman

Omio

Omio is een hele handige website en app om trein en busksaartjes op te kopen. Je vult je begin en eindpunt in en je kan makkelijk je tickets kopen in de app. Scheelt een hoop gedoe op stations en je kunt ze ook niet kwijtraken want je kan ze in de app erg makkelijk weer tevoorschijn halen. Wij hebben de app vooral in Engeland en Italië gebruikt maar hij werkt voor tickets over de hele wereld!

Omio voor het boeken van je treinreizen in het buitenland

Google flights

Google flights is naar mijn mening de handigste vergelijkingssite voor vliegtickets. Je kunt bijvoorbeeld op een kaart prijzen van over de hele wereld zien waardoor je makkelijk je volgende bestemming kan kiezen. Ook opties voor overstappen kun je er bijvoorbeeld instellen. 

Google flights Bodine op reis

Neem altijd je studentenpas mee

Op heel erg veel plekken krijg je op vertoning van je studentenpas korting. Deze moet natuurlijk officieel nog geldig zijn, maar heel erg vaak wordt hier niet naar gekeken of zijn er passen waar geen datum op staat. Neem dus voor de zekerheid altijd je pas mee en probeer deze altijd te laten zien voor korting. 

Uber

In heel erg veel landen werkt Uber precies hetzelfde als bij ons. In dezelfde app kun je een taxi bestellen waarbij de prijs van tevoren vastgesteld staat. Dit is in bijna alle gevallen een stuk goedkoper dan een taxi aanhouden of er 1 te bellen. Houdt dit dus altijd in je achterhoofd! 

GetYourGuide

Hier kun op elke plek die je maar kunt bedenken een tour boeken. Wij gebruiken GetYourGuide vaak wanneer we weinig tijd hebben ergens en wel veel willen zien. De tours zijn namelijk erg efficiënt waardoor je bijvoorbeeld zelf niet veel tijd kwijt bent aan vervoer en de route uitzoeken. Ook is het erg handig als je zelf niet precies zeker bent hoe je ergens komt of wat je daar dan moet doen. Veel tours halen je zelfs op bij je hotel, waardoor je echt even een zorgvrije dag hebt. Kijk hieronder voor enkele tours die wij gedaan hebben of die ik zou aanraden. 

ReizenReizen