Dit wil je weten voordat je naar Madeira op vakantie gaat (of als je er al bent)


Winkelcentrum in Funchal

Op veel plekken in Madeira kun je niet echt fijne of grote supermarken vinden waar je je boodschappen kunt doen. Ook is er vaak veel dicht op zondag en maandag. Gelukkig is er in Funchal een redelijk groot winkelcentrum die wel de hele week van 900 tot 2200 open is en waar ook een grote supermarkt is waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Het winkelcentrum heet La Vie en voor de exacte locatie op Google Maps kun je hier klikken. 

Cash geld pinnen

Wij dachten eigenlijk zelf dat het tegenwoordig bijna nergens meer nodig was om cash bij je te hebben en zeker op een redelijk touristisch eiland als Madeira niet, maar dat is niet helemaal waar. We hebben bij een aantal restaurants gezeten waar je alleen cash kon betalen en ook in veel parkeergarages heb je cash nodig, en dan nog muntjes ook. Zorg dus altijd dat je wat geld op zak hebt. Gelukkig is het gewoon Portugal en betaal je met euro's, geen gedoe met wisselen dus. 

Sta vroeg op, zeker in de zomer

Het is misschien niet wat iedereen graag wilt horen (en het moet ook niet als je er echt niet van houdt) maar wanneer je in Madeira bent is vroeg opstaan een heel goed idee. Ten eerste kun je hier genieten van talloze plekken om mooie zonsopgangen te kijken. Lees hier waar dat bijvoorbeeld allemaal kan. Daarnaast is het, zeker in de zomer, erg warm op het eiland waardoor wandelingen maken in de ochtend gewoon prettiger is. Ook ben je dan het massa tourisme op sommige plekken voor waardoor je stukken beter van de natuur en rust kunt genieten. 

Houd er wel rekening mee dat als je later in het jaar gaat en de temperaturen wat lager zijn, het 's ochtends juist erg koud kan worden. Neem dus voor de zekerheid altijd een extra laagje mee en als je die hebt ook een regenjas. 

Fanal forest

Dit bos is 1 van de weinige laurierboombossen die er nog is op de wereld. Hiernaast ligt het bos door zijn hoge locatie heel vaak in een dik pak mist. Dit geeft een supergaaf, sprookjesachtig effect. Het jammere is dat het bos niet altijd in de mist ligt en dat het vrij moeilijk te voorspellen is wanneer dat wel zo gaat zijn. Daarom is het heel handig om hier vooraf rekening mee te houden. Zo kun je het best gewoon even langs het bos rijden wanneer je hier in de buurt bent om te checken of het in de mist is. Bezienswaardigheden die in de buurt zijn, zijn bijvoorbeeld Seixal beach en Ribeira da Janela. Wat wel zeker is, is dat je de meeste kans op mist hebt in het bos wanneer je hier 's ochtends vroeg bent. 

Meer weten over Madeira?