Concerten in Hyde park


Hyde park is een park in het Oosten van Londen waar regelmatig grote evenementen worden gehouden. Zo zijn er elke zomer vele concerten te vinden, maar er zijn ook sportevenementen en culturele manifestaties. 

Goed geregeld

Binnen het evenementen terrein zijn alle voorzieningen goed geregeld. Er zijn 4 stages waar verschillende artietsen (vaak om de beurt) optreden. Je mag geen eigen eten meenemen het terrein op maar bij ons waren ze hier niet heel streng op, zo mochten we wat fruit gewoon mee naar binnen nemen. Rondom het terrein staan foodtrucks van al het etendat je maar kan bedenken. Ook zijn er meerdere hele grote barren waardoor wachten op je drankje of eten nooit heel erg lang kan duren. Er zijn ook meerdere plekken op het terrein waar je je flesje water gratis kunt vullen. Neem dus vooral een leeg flesje mee!

Luister vanaf buiten het terrein!

Het evenementen terrein van Hyde park is niet overdekt tijdens concerten en de hekken erom heen zijn niet erg hoog. Dit maakt het mogelijk om vanaf buiten de hekken naar het concert te luisteren enals je opmde goede plek gaat staan (welke niet moeilijk te vinden is omdat er veel andere mensen ook zullen staan) kun je zelfs nog opnde schermen meekijken. Wij hebben dit ook een avond gedaan en ikvond het nog bijna leuker dan bij het concert zelf staan. Je kunt gratis van het concert genieten, je hebt alle ruimte, je kan lekker je eigen drankjes en eten meenemen en ook buiten het terrein zijner toiletten. Vaak zijn er al vanaf ‘s middags artietsen aan het spelen waardoor je makkelijk kan kiezen waar je heenwilt. Wil je dus wat geld besparen kun je zo ook van een concert genieten! Hou er wel rekening mee dat het vaak regent in Engeland dus dat een paraplu of poncho geen overbodige luxe kan zijn. 

Reizen naar Hyde park

Hyde park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de ingang van het park naar het evenemntenterrein is ongeveer 10 minuten lopen, afhankelijk van de drukte natuurlijk. Op de terugweg zaldit iets langer zijn ;)

Met de trein
Het grote treinstation Padington ligt op ongeveer 15/20 minuten lopen van ingang van het park. Als je besluit dit stuk te lopen kom je aan het begin langs wat leuke pubs waar je eventueel even eenpauze kunt houden en vast een biertje kan drinken. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf hier bus 23 of 36 te pakken die elke pasr minuten langs komen rijden. 

Met de bus
Bussen zijn mega handig in Londen en kosten per rit maar maximaal €1,25. In google maps kun je makkelijk zien welke bushalte het dichtst bijnis om naar het park te gaan voor jou! Zo is vanaf dezuidkant Marble Arch Station of Park Lane vlakbij de ingang. 

Met de metro
Met de piccadilly lijn kun je uitstappen bij Hyde Park corner. Deze halte is aan de zuidoost kant van het park. 

Vanaf Londen St Pancras Internationaal
Vanaf het grootste treinstation van Londen kun je bus 30 pakken in 1 keer naar Marble Arch Station. Deze rijdt ongeveer elke 10 minuten en her doe je een half uurtje over. Als je sneller wilt zijn kun je ook in 1 keer de metro pakken naar Hyde park Corner, deze doet er ongeveer 10 minuten over en je stapt bij de zuidoostingang van het park uit. 

Meer weten over Londen?