Madeira


Ook wel het bloemeneiland van Portugal genoemd. Madeira is onder andere een prachtige uitvalsbasis voor mensen die houden van hiken. Je kunt hier namelijk oneindig mooie wandelingen maken. Hiernaast zijn er enorm veel uitzichtpunten te bewonderen en bijzondere natuurverschijnselen. Er is zoveel te doen dat wij bij het plannen van onze reis even door de bomen het bos niet meer zagen. Daarom voor jullie door mij hier een overzicht van alles wat je wilt weten en wilt gaan doen als je naar Madeira gaat. Alsnog ergens een vraag over? Dan kun je me altijd een berichtje sturen! 

Het eiland is thuisbasis voor 'maar' 250.000 mensen terwijl het 800km2 groot is, dit is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht, terwijl hier ongeveer 100.000 meer mensen wonen. Veel ruimte dus voor een groene opvulling van het land! Lees hieronder alle tips om optimaal van de natuur te kunnen genieten op Madeira. 

Wandelen

Als er 1 ding is waar je niet omheen kan, of moet willen, als je op Madeira bent is het wandelen. Het prachtige landschap biedt grond voor talloze bijzonder mooie wandelingen. Lange, korte, makkelijke, moeilijke. Er is niet veel wat je hier niet vind. 

Zonsopgangen

Geen plek mooier om zonsopgangen te kijken op een plek waar je overal de zee kunt zien en waar je je vaak hoog in de bergen bevindt. Madeira telt talloze plekken om hele mooie zonsopgangen te bekijken. Wel even vroeg op staan dus, maar geloof me, dat is het elke keer weer waard. 

Uitzichtpunten

Madeira telt oneindig veel uitzichtpunten, de een nog mooier dan de ander. Om hier een klein overzicht in de krijgen heb ik een artikel voor je gemaakt, zodat je het zelf niet meer uit hoeft te zoeken :) 


Zonsondergangen

Ben je niet echt een ochtendpersoon? Of wordt je gewoon altijd blij van de zon? Lees dan hier alles over waar je de mooiste zonsondergangen op Madeira kunt bekijken! 

Mooiste plekken

Lees hier over de mooiste en leukste bezienswaardigheden op Madeira die je zeker niet wilt overslaan als je hier bent. Fanal Forest

Dit bijzondere, sprookjesachtige bos is 1 van de laatste laurierboombossen ter wereld. Het hangt vaak in een dikke laag mist waardoor het een enorm gave plek is om te bezoeken. 

Auto huren

Een auto huren is veruit de makkelijkste manier om Madeira te verkennen. Het openbaar vervoer is er namelijk niet geweldig geregeld en tours of taxi's zijn vaak duur. Vandaar bij deze alle tips die je nodig hebt bij het huren van een auto en tips voor bij het rijden in Madeira. 

Info vooraf

Er zijn altijd een aantal dingen na je vakantie waarvan je denkt; dat was handig om vooraf geweten te hebben. Als je dit artikel hebt gelezen zul je daar gelukkig geen last meer van hebben en kun je leren van wat wij graag vooraf geweten hadden willen hebben :). 


Rustige uitzichtpunten

Hierboven staat al een artikel over de bekendste uitzichtpunten van Madeira, maar er zijn ook nog veel uitzichtpunten die helemaal niet zo bekend zijn en waar dus een stuk minder mensen op af komen. Wij vinden dit altijd een stuk leuker om te bezoeken omdat je zo lekker de tijd en rust hebt om te genieten. Nu weet jij deze 'geheime' plekjes ook ;). 

Hoe kom je op Madeira?

Transavia is de enige luchtvaartmaatschappij die direct naar Madeira vliegt vanaf Amsterdam. De tickets zijn op sommige dagen goedkoper dan op andere, dus houdt dit goed in de gaten. Je kunt naar de prijzen van de tickets kijken via de link hieronder. Vindt je het niet erg om iets langer of de rit te doen? Dan zijn er nog andere maatschappijen die vliegen met een overstap. Dorpjes

Naast prachtige natuur en uitzichtpunten moet je natuurlijk ook ergens slapen als je naar Madeira gaat. Daarnaast is de geschiedenis van het land goed te zien in hoe dorpjes er tegenwoordig uitzien. Lees daarom in dit artikel even over welke dorpen op Madeira jij niet wilt overslaan!


Meer reisinspiratie op doen?