10 uitzichtpunten op Madeira die je niet met veel mensen hoeft te delen


Madeira heeft talloze uitzichtpunten, voor sommige moet je  ver lopen, andere parkeer je naast, sommige zijn heel druk en soms ben je alleen. En deze laatste, houden wij het meest van. Op de meest toeristische plekken op Madeira kan het namelijk nogal druk worden waardoor je niet optimaal kunt genieten van het uitzicht. In dit artikel heb ik voor jullie de mooiste uitzichtpunten van Madeira opgeschreven die je niet in elk rijtje op internet vind en die je dus in alle rust kan bewonderen. 9 van de 10 keer waren wij hier namelijk helemaal alleen. 

Red Rocks

Deze bijzondere plek staat bekend als een soort Mars op Madeira, door de bijzondere rode kleur van alle stenen en kliffen in de omgeving. Daarnaast is er aan de andere kant een prachtig uitzicht te zien over het Oosterlijk gelegen schiereiland Sao Lourenco. Weinig mensen weten maar van deze plek waardoor het er erg rustig was toen wij hier waren. Je kunt in ongeveer een kwartier naar het eind van de klif en het uitzichtpunt lopen, echter kun je ook al eerder stoppen en van het uitzicht genieten. Sla dit uitzichtpunt dus zeker niet over! 

Mirodouro da Garganta Funda

Dit uitzichtpunt is vlakbij het bekendere Lighthouse Ponta do Pargo. Je moet door een vrij smal straatje rijden om hier te komen en kunt de auto dan vlak voor het onverharde pad parkeren. Je loopt vervolgens in ongeveer 10 minuten via een onverhard pad een stukje naar beneden naar het uitzichtpunt. Vanaf hier heb je aan 2 kanten uitzicht op bizar hoge kliffen. Wij vonden het uitzicht hier zelfs mooier dan bij Ponta do Pargo. 

 

Onderweg kom je bij een soort platform vanaf waar je een waterval kunt zien. Dit is 1 van de hoogste watervallen van het eiland en is wel 140 meter hoog. Dit is nog niet het eind van de wandeling dus loop nog een paar minuten verder door voor het totale plaatje. Houdt er rekening mee dat er overdag weinig schaduw is als je hier loopt door genoeg zonnebrand en water mee te nemen. Ook kunnen we dit uitzichtpunt aanraden met zonsondergang. Je kunt de zon namelijk prachtig in de zee onder zien gaan. Plan voor het zien van dit uitzichtpunt ongeveer 30/40 minuten de tijd. 

Miradouro do Cruzeiro

Je bent vlakbij dit uitzichtpunt als je naar het Balcoes uitzichtpunt rijdt. Het was misschien wel het mooiste uitzichtpunt van onze hele vakantie geweest dus stop hier zeker even als hier heel ook bent. Toen wij er waren was er helemaal niemand, dit maakt het nog net iets mooier. Je parkeert je auto hier langs de weg en hoeft ook niet te lopen. Het uitzicht is daadwerkelijk prachtig. Geniet er in alle rust van! 

Miradouro Lombo do Facho

Dit uitzichtpunt is maar 1 minuut rijden van Cabo Girao, een bekend uitzichtpunt waar je door een glazen plaat op de hoogste klif van Europa kan kijken. Hecht je niet veel waarde aan deze glazen plaat? Dan kun je ook naar Miradouro Lombo do Facho rijden. Hier heb je bijna hetzelfde uitzicht en kun je je auto gewoon langs de weg neerzetten. Ook hoef je het uitzicht hier niet met anderen te delen en hoef je niet de entreeprijs te betalen. 

Miradouro da Portela

Dit uitzichtpunt is redelijk onbekend onder de meeste mensen maar je kunt er prachtig de zonsondergang zien. Bij de 'parkeerplaats' kun je er ongeveer 4 à 5 auto's kwijt, maar dit is genoeg want veel mensen zul je er niet zien. De wandeling naar het uitzichtpunt is maar 5 minuten en je kunt hier heerlijk op de rand zitten om de zon in de zee te zien zakken. 

Boca do Risco

Dit uitzichtpunt is het eindpunt van een prachtige wandeling langs de kliffen van Madeira. Je hebt de hele wandeling al prachtig uitzicht hierover en is dus sowieso de moeite waard om te lopen. Alles over de wandeling naar dit punt kunt je hier vinden. 

Miradouro do Ponta da Ladeira

Als je een onbekende plek wilt kiezen om de zonsondergang te bekijken, is dit een hele goede optie! Je kunt vlakbij parkeren en loopt dan via een smal paadje een stukje de berg af. Er zijn 2 paadjes die je kunt pakken en eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit. Wij gingen steeds aan de rechterkant, dit is ongeveer tegenover de picknick tafels. Je loopt dan in ongeveer 5 minuten totdat je een prachtig uitzicht hebt over de kustlijn van Madeira. Je kunt hier heerlijk een plekje in het gras uitzoeken en heerlijk van de mooiste zonsondergangen genieten. 

Ponta do Tristao

Dit uitzichtpunt is maar 5 minuten rijden vanaf Miradouro do Ponta da Ladeira, hierboven beschreven. Je hebt hier ongeveer hetzelfde uitzicht over de kustlijn maar dit is echt en stop vlak langs de weg. Wij stapten hier alleen even uit om een foto te maken en hebben er daarna voor gekozen om lekker rustig te genieten van de zonsondergang bij Miradouro do Ponta da Ladeira. 

Madelena do Mar

Als je op een zonnige avond op dit strand bent heb je prachtig uitzicht over de rotsen die verkleuren door de zon. Het fijne is dat niet veel mensen dit doen dus dat het er heerlijk rustig zal zijn. 

Lombo do Mouro

Dit uitzichtpunt is vlakbij Bica da Cana, een prachtige plek om de zonsopgang te bekijken. Ik denk dat dit uitzichtpunt niet de moeite waard is als je er niet in de buurt bent, maar ben je dat wel is het heel leuk er even langs te rijden. Je komt op een gegeven moment bij een hek op de weg die aangeeft dat je niet verder kunt rijden, hier kun je uitstappen en een stukje via een pad lopen. Je hebt hier een mooi uitzicht over een weg die over de berg loopt. Het fijne is dat bijna niemand dit doet, waardoor je er praktisch alleen bent. Toen wij er waren stond alleen de lokale politie er lunchpauze te houden. 

Meer uitzichtpunten

Naast deze wat rustigere uitzichtpunten zijn er natuurlijk ook nog heel veel uitzichtpunten op Madeira die wat bekender zijn en waar het wat drukker is. Deze zijn uiteraard ook het bezoeken waard, lees daarom hier over deze uitzichtpunten zodat je lijstje helemaal compleet is. 

Meer weten over Madeira?ReizenReizen