Wandeling naar Boca do Risco


Deze wandeling is een prachtige en makkelijke wandeling langs de ruige kliffen van Madeira die hier ook prachtige uitzichten op bieden. Hier lees je alles wat je wilt weten voordat je aan deze wandeling gaat beginnen. 

In het kort

  • Duur: 1,5 uur heen en 1,5 uur terug
  • Moeilijkheid: 2/5
  • Lengte: 5 km heen en 5 km terug
  • Hoogtepunt: Uitzicht over de kliffen
  • Touristisch: 2/5

Het startpunt van de wandeling

Het startpunt van de wandeling is erg makkelijk te vinden door in Google Maps ´Cabo de Larano viewpoint´ in te typen of je kunt hierop klikken. Zorg er dus voor dat je niet 'Boca do Risco' intypt want dan kom je niet op de goede plek. Je komt vervolgens uit bij een plek waar niet veel auto's kunnen staan maar er zijn ook niet veel touristen die deze wandeling maken dus een plekje vinden zal geen probleem zijn. 

De wandeling

De pad is ongeveer de eerste (en laatste) 30 minuten door het bos. Je ziet af en toe een glimp van de kliffen die je straks uitgebreid kunt gaan bekijken. Het pad is vrijwel de hele wandeling vlak waardoor de wandeling erg makkelijk te doen is. Het pad van deze wandeling gaat helemaal door naar Machico, maar deze wandeling gaat tot het uitzichtpunt bij Boca do Risco. Dit is ongeveer 5 kilometer vanaf de start heen en 5 kilometer terug. Wij hebben hier ongeveer 3 uur over gedaan in totaal. 

Het eindpunt van de wandeling

Zoals ik net al zei gaat het pad van de wandeling verder dan naar Boca do Risco. Je kunt er dus voor kiezen om een stukje langer door te lopen of om zelfs helemaal door te lopen naar Machico. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om wat eerder om te draaien. Het uitzichtpunt van deze wandeling is namelijk niet veel anders dan het uitzicht dat je tijdens de wandeling al ziet. Wil je dus eerder omdraaien? Dan mis je niks ;). 

Waar moet je aan denken?

Het begin van de wandeling is door het bos, heb je dus slecht weer? Dan kan het hier redelijk koud en vochtig worden. Denk daarom altijd aan wat extra laagjes. Aan de andere kant bevindt een groot deel van het pad zich in de zon en toen wij er in oktober hebben was dit heel erg warm. Denk daarom ook altijd aan genoeg water en zonsbescherming. 

Meer weten over Madeira?