De 14 mooiste bezienswaardigheden in New York


Kaart bezienswaardigheden New York

Bekijk hierboven de bezienswaardigheden van New York die in dit artikel beschreven worden en plan je route met gebruik van de kaart!


1. Statue of Liberty

Het vrijheidsdbeeld staat op een eiland, je kunt er dus niet op eigen houtje heen. Gelukkig zijn er genoeg verschillende mogelijkheden om op de manier naar het beeld te gaan zoals jij dat wilt. Zo kun je met een boot naar het eiland, er met een helikopter overheen vliegen of een kajaktour over het water doen. Wil je liever niet veel geld betalen? Dan is er ook een uitzichtpunt in een soort klein parkje waar je naartoe kunt gaan. Deze kun je makkelijk op Google Maps vinden. Je ziet het beeld dan van wat verder af. 

 

Ben je op het eiland zelf? Dan is het zelfs mogelijk om in het beeld te gaan. Je kunt ervoor kiezen om alleen onderin te blijven of zelfs helemaal bovenin de kroon in te gaan. Houdt er wel rekening mee dat er strenge controles zijn, zoals vergelijkbaar op een vliegveld, voor mensen die het eiland op willen en dat je ook geen grote tassen mee mag nemen. 

2. 9/11 Memorial

Op de plek waar ooit de Twin-Towers stonden, kun je nu de gaten in de grond op de herdenkingsplek bezoeken. Er is hier ook een museum waar je naartoe kunt. 

Tip: Op sommige dagen worden hier toespraken gehouden, op dit soort momenten is de omgeving vaak afgesloten voor bezoekers. Zo dachten wij dat het extra speciaal zou zijn om op 11 september deze plek te bezoeken, maar uiteindelijk mag je dus niet in de buurt komen van de herdenkingsplek. 

3. Oculus

Dit is een nogal opvallend metro- en treinstation, het maken ervan heeft 4 miljard dollar gekost, wat het het duurste station ter wereld maakt. De ingang van het station lijkt op een soort hele grote vogel die zijn vleugels spreidt, het station ligt vlak naast de 9/11 Memorial. 

4. Brooklyn Bridge

Deze brug verbindt Manhatten met Brooklyn. De brug is toegankelijk voor auto's, fietsers en je kunt er lopend overheen. Het loopgedeelte is hoger dan die voor de auto's waardoor je gelukkig geen last hebt van het verkeer. Een bonus is dat je vanaf de brug een prachtig uitzicht hebt op de enorme gebouwen die aan het water van deze stad staan. Op de brug staan er dagelijks verschillende mannen met souvenirs en tekeningen om te kopen. 

5. The Vessel

The Vessel is een soort kunstwerk  in Hudson Yards. Het bestaat uit alleen maar trappen en platformen die elkaar verbinden. Vroeger was het mogelijk naar boven te lopen, nu kun je echter helaas alleen nog maar vanaf beneden naar dit kunstwerk kijken. Je hoeft dus ook geen kaartjes te kopen om hier naar binnen te gaan. 

6. Empire State Building

Dit is 1 van de hoogste gebouwen in de wereld. Je kunt hier de hele dag door naar boven om van het geweldige uitzicht te genieten. Koop van tevoren kaartjes zodat je lange wachtrijen over kan slaan. Je kunt ervoor kiezen tickets te kopen om tot de 86e verdieping te gaan, of om nog wat hoger te gaan tot de 102e verdieping. Via de link hieronder kun je vast een kijkje nemen naar de tickets. 

7. Bryant Park

Dit park midden in de stad is een plek waar locals samenkomen om lekker te eten en te drinken. Er staan wat tafeltjes in het midden om een grasveld en daarom heen kleine tentjes waar je wat eten kunt halen. Ook zijn er een paar luxe restaurants met mooie terassen. Gebruik deze plek dus om even lekker bij te komen tijdens je wandeling. 

8. St Patrick's Cathedral

Deze kathedraal is de hele dag geopend voor bezoekers om de bijzondere binnenkant van het gebouw te aanschouwen. Je kunt er een gratis audiotour doen waarin een aartsbisschop je in ongeveer een uur alles over de kathedraal vertelt dat je wilt weten. Het kost geen geld hier naar binnen te gaan. 

9. Times Square

Van dit plein zul je ongetwijfeld al eens plaatjes hebben gezien. Het is omgeven door hoge billboards die reclame maken voor van alles en nog wat, wat hele mooie gekleurde beelden oplevert. Er staat een hele grote trap waar je op kunt zitten om rustig van het uitzicht te genieten. Overdag is het hier al bomvol met mensen maar kom je er 's avonds? Dan zal het er nog een stuk drukker zijn. Het leuke is dat het hier enorm levendig is 's avonds en 's nachts, zo treden er mensen op en er is een soort voetbalveld binnen op het plein waar heel de avond gespeeld wordt. Waan je lekker in deze drukte en verdwaal tussen alle mensen door. 

10. Top of the Rock (Rockefeller)

Wij zijn hier naar boven gegaan terwijl veel mensen bij de Empire State building omhoog zullen gaan. Het gebouw is net iets minder hoog, maar je betaald wat minder en hebt juist een mooi uitzicht op de Empire State Building. Met deze redenen zouden wij dus de Top of the Rock aanbevelen. Vanaf de verdieping waar je met de lift uitstapt kun je met de trap nog een paar verdiepingen omhoog voor het allerhoogste uitzicht. Wil je vast naar de tickets kijken? Dat kan via de link hieronder

Tip: Als je een studentenpas hebt kun je hier korting krijgen en hoef je dus maar een stuk minder te betalen. 

11. Roosevelt Tramway

Deze trambaan is wel een hele speciale, het is namelijk een gondel waarmee je van Manhatten naar Roosevelt eiland gebracht wordt. Kaartjes kosten maar rond de 3 dollar, en je bent dan ook binnen 5 minuten aan de andere kant van het water. Geniet op deze manier van het prachtige uitzicht over Manhatten vanuit de lucht. 

12. Central Park

Dit grote park is natuurlijk enorm bekend. Kom er even tot rust terwijl je in de drukke stad bent. Er zijn verschillende bekende plekken waar je naartoe kunt lopen in het park zoals het Strawberry Fields herdenkingesmonument, voor de doodgeschoten John Lennon. Ook kun je er op veel plekken rustig gaan zitten en kijken naar mensen die aan het honkballen zijn. 

 

Hiernaast leven er ook vele dieren in het park, die vaak niet heel schuw zijn. Zo kun je vaak redelijk dichtbij eekhoorns komen en liggen er schildpadden op verschillende plekken te relaxen bij het water. Helaas kun je ook vele ratten zien lopen door onder andere de hoeveelheid eten die er op straat ligt in deze grote stad. 

13. Het Guggenheim Museum

Dit is 1 van de grootste musea in New York en vanwege de grote verzameling kunst een echte must-see wanneer je hier bent. Houdt er rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn in het museum, koop daarom je kaartjes vast vooraf. Dit scheelt wachten. Houdt er ook rekening mee dat het museum op donderdagen gesloten is. Tickets kun je kopen via de link hieronder. 

14. Broadway

Dit gebied van New York is erg bekend, vanwege de vele theaters die je er kunt vinden. Zoek online vast een show uit waar je graag heen wilt en koop je kaartjes daar, dit zal teleurstelling en wachten schelen wanneer je aankomt bij het theater. Naast theaters kun je hier ook vele restaurants en hotels vinden. Sowieso een leuke buurt om even doorheen te struinen dus!

Meer weten over New York?


New York resultatenpagina