Dagtrip vanuit Bilbao; Santander


Sander is een wat kleinere stad in het noorden van Spanje. Vanuit meerdere grote steden in de buurt kan het leuk zijn hier een dag naartoe te gaan. Het grote busstation verbindt je op een makkelijke, snelle manier met deze andere steden. Je vind hier zowel mooie natuur, als schattige kleine straatjes en pleintjes. Hieronder kan je lezen wat wij het leukst vonden om te doen in Santander. 

Santander Kathedraal

Deze kathedraal bevind zich vlak bij het busstation van de stad en is leuk om even langs te gaan. Je kunt voor €10 een kaartje kopen om naar binnen te gaan en de kathedraal van binnen te bewonderen. Vlakbij de kathedraal vind je nog wat leuke pleintjes en winkeltjes waar je doorheen kunt lopen. 

Mercado municipal del este

Dit is de 'food market' van Santander. Leuk dus om even een stop te maken voor bijvoorbeeld lunch. Er staan veel kleine tafeltjes waar je kunt gaan zitten en zelf je drankje en pintxo kunt halen, ook is er een luxe restaurant in de hal waar je lekker kan genieten van heerlijk Spaans eten. 

Huur een fiets

Als je alles wilt zien dat Santander te bieden heeft, kan het leuk zijn een fiets te huren. Je kunt deze op meerdere plekken makkelijk halen voor ongeveer €2 per fiets. Houdt er wel rekening mee dat dit met een creditcard betaald moet worden en er €25 gereserveerd wordt in het geval je de fiets niet ingeleverd. Wij kregen dit geld na ongeveer een week terug. 

Parque cabo mayor 

Dit park is zeker een aanrader. Je kunt hier via een mooie wandeling over de kliffen naartoe lopen. Zelf hadden we helaas wat weinig tijd hiervoor omdat we maar 1 dag in Santander waren en hebben daarom de fiets gepakt. Houd er met deze manier wel rekening mee dat de weg vrij stijl omhoog gaat en de route dus niet makkelijk is om naartoe te fietsen. 

 

Tip: als het zo uitkomt ga dan met de zonsondergang hiernaar toe. De zon gaat namelijk precies achter de vuurtoren in de zee onder wat een heel mooi uitzicht geeft. 

Magdalena Peninsula

Dit is een prachtig schiereiland waar erg veel te doen is. Heb je dus wat langer de tijd is het heel leuk hier even te stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld naar verschillende stranden of naar een uitzichtpunt op de kliffen midden in het park. Toen wij hier in juli waren stond er ook een soort festivalterrein waar live muziek werd gespeeld en kon je met een klein treintje door het park rijden. 

Meer weten over Bilbao?


Spanje - D-reizen