De 8 mooiste plekken om een zonsondergang te bewonderen op Madeira


De zonsondergangen op Madeira zijn, zeker bij goed weer, prachtig. Je kunt bijna overal op het eiland plekken vinden om van de zonsondergang te genieten. Lees hieronder mijn favorieten! 

Als je ergens een zonsondergang gaat kijken vergeet dan nooit om nog even te blijven zitten nadat de zon onder is gegaan. Vanaf dat moment veranderd de lucht namelijk nog het meest van kleur en komen er misschien nog wel spectaculairdere uitzichten dan toen de zon nog te zien was. 

Ponta de Sao Lourenco

Sao Lourenco is het schiereiland in het Noord-Oosten van Madeira. Je kunt hier een wandeling over het begin van de rots lopen, de PR8. Lees hier alles over deze wandeling en het uitzichtpunt Ponta do Rosto waar de wandeling eindigt. Deze wandeling is tijdens zonsop- en zonsondergang prachtig omdat je vanaf de rotsen zicht hebt op beide kanten van de zee. Je vvindt deze wandeling dan ook in het rijtje van de mooiste plekken om de zonsopgang te bekijken :). 

Cristo Rei (Funchal)

Dit uitzichtpunt staat bekend om het enorme beeld van Jezus die er staat, je weet wel, net als die in Rio de Janeiro. Maar dan een beetje kleiner. Je kunt vlakbij parkeren en loopt in 5 minuten omhoog naar het uitzichtpunt. Je hebt hier aan beide kanten een mooi uitzicht over de kliffen en kunt om het beeld heenlopen. Hier is nog een trap naar beneden waardoor je een mooi uitzicht op het beeld hebt. 

Ponta da Ladeira

Als je een onbekende plek wilt kiezen om de zonsondergang te bekijken, is dit een hele goede optie! Je kunt vlakbij parkeren en loopt dan via een smal paadje een stukje de berg af. Er zijn 2 paadjes die je kunt pakken en eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit. Wij gingen steeds aan de rechterkant, dit is ongeveer tegenover de picknick tafels. Je loopt dan in ongeveer 5 minuten totdat je een prachtig uitzicht hebt over de kustlijn van Madeira. Je kunt hier heerlijk een plekje in het gras uitzoeken en heerlijk van de mooiste zonsondergangen genieten. 

Ponta do Pargo Lighthouse

 Je kunt de auto hier vlakbij parkeren en hoeft alleen via een onverhard pad een stukje naar beneden te lopen, dit is niet meer dan 3 minuten. Je kunt hier dan aan beide kanten op enorme kliffen uitkijken, dit geeft een heel gaaf uitzicht. Dit is zeker mooi als je je bezoek rond zonsondergang plant omdat je dan de zon onder kunt zien gaan in de zee. Vergeet als je hier bent niet even door te rijden naar Mirodouro da Garganta Funda. Hier is het iets langer wandelen (10 min) maar heb je een nog veel gaver uitzicht die je met een stuk minder mensen hoeft te delen en krijg je er nog een waterval bij. 

Miradouro do Pináculo

Bij dit uitzichtpunt heb je prachtig uitzicht over Funchal. Je kunt er makkelijk met de auto komen en parkeert naast het uitzichtpunt. Wanneer je hier met zonsondergang bent, kun je aan de ene kant de zon steeds lager zien zakken en aan de andere kanten kun je de genieten van de avondkleuren over Funchal en hoe de stad steeds lichter wordt, als het buiten steeds donkerder wordt. 

Cascata dos Anjos

Dit fenomeen is op zichzelf al heel bijzonder. Een waterval die midden op de weg uitkomt en waar je dus gratis je auto kunt laten wassen ;). Tijdens de zonsondergang is het niet helemaal bijzonder omdat de lucht met een beetje geluk alle kleuren van de regenboog wordt. Wil je hier dus heengaan? Dan is het leuk dit met zonsondergang te plannen. Houdt er wel rekening mee dat het hier vaak heel druk is en dat je misschien even zult moeten wachten voor een foto of met je auto. 

Raposeira

Dit uitzichtpunt was voor ons 1 van de mooiste om de zonsondergang te kijken op Madeira. Je parkeert er vlakbij en loopt ongeveer in 5 minuten omhoog naar het uitzichtpunt. Hier is een soort rand gebouwd met palen ertussen waardoor je lekker samen op deze rand kan zitten en de zon in de zee zien zakken. 

Miradouro da Portela

Bij dit uitzichtpunt in het Zuid-Westen van Madeira kun je de zon prachtig onder zien gaan. Er is niet plek voor veel auto's om te parkeren maar er zijn ook niet veel mensen die naar deze plek gaan. Je loopt in ongeveer 5 minuten naar het uitzichtpunt toe, vanaf waar je de zon in de zee kan zien gaan. 

Meer weten over Madeira?