Tips voor je bezoek aan New York


Neem je studentenpas altijd mee

In New York zijn er behoorlijk wat bezienswaardigheden waar je in kosten op kan sparen als je bij het kopen van een kaartje je studentenpas laat zien. Deze moet officieel natuurlijk geldig zijn, maar bij ons werd dit niet gecheckt en kon ik zelfs een kaart laten zien waar geen datum op stond.  Heb je een pas? Houdt deze dan altijd bij je. 

Koop je tickets vooraf

Wij zijn er zelf in New York een aantal keer tegenaan gelopen dat we iets niet konden doen omdat er geen plek was of dat we erg lang moesten wachten. Kijk dus altijd vooraf even online of je vast kaartjes kan kopen zodat je lange rijen kunt overslaan. 

Bereid je voor op de prijzen

New York is zeker niet een goedkope stad. Denk er dus goed van tevoren over na waar je bijvoorbeeld gaat eten en welke bezienswaardigheden je wilt zien. 

Koop een New York City pass

Wil je veel bezienswaardigheden van New York zien? Dan kan het voordelig zijn een City pass te kopen. Wanneer je zo een pas aanschaft, betaal je 1 bedrag waar je mee naar bijna alle bezienswaardigheden kunt. Je kan daarbij kiezen voor hoeveel dagen je een pas wilt. Klik bijvoorbeeld eens op onderstaande link om te zien wat het aanbod is. 

Fooien

In Amerika is het heel erg normaal dat iedereen altijd fooi geeft. Zo krijg je standaard de vraag na bijvoorbeeld een taxirit hoeveel fooi je wilt geven of staat de optie altijd aangegeven op pinautomaten. Ondanks dat New York al duur op zichzelf is, leven de mensen hier wel voornamelijk van de fooien die ze krijgen en zullen ze niet blij met je zijn wanneer je besluit geen fooi te geven.

Neem een Uber

Iedereen kent de gele taxi's uit New York wel, maar hou je deze aan? Dan betaal je harstikke veel geld. In plaats daarvan kun je, net als in Nederland, gewoon een Uber boeken. Zo kun je makkelijk kosten besparen. 

Vergeet geen reisstekker

Wij waren dit wel vergeten, maar in New York zijn de stopcontacten anders dan bij ons. Je kunt dus vaak in hotels niet je telefoon opladen zonder tussenstukje. Vergeet deze dus niet aan te schaffen en mee te nemen, anders zul je er daar 1 moeten zoeken en dat is een stuk duurder en lastiger. Kijk hier voor mijn favoriete reisstekker. 

Meer weten over New York?


New York resultatenpagina