4 manieren om je NYC trip uit te breiden


Ga naar een Yankees wedstrijd

Niks meer Amerikaans dan naar een honkbal wedstrijd van de New York Yankees, haal er bijvoorbeeld grote emmers met eten en enorme hoeveelheden drinken in 1 keer. Zing tussen de sets door met onder andere het volkslied en met vele andere tradities die de Amerikanen hebben. 

 

Met de metro ben je in ongeveer 20 minuten bij het stadion. Houdt er rekening mee dat je geen grote tassen mee naar binnen mag nemen. Houdt er ook rekening mee dat er overdekte en niet overdekte plekken in het stadion zijn, mocht het slecht weer zijn is dat iets om in gedachten te houden. 

 

Het is veruit het makkelijkst om je tickets van tevoren te kopen. Zo kun je duidelijk een plek en prijscategorie uitkiezen. Klik op de link hieronder om tickets te kopen. 

Ga naar een concert

New York is logischerwijs een plaats waar ook de grootste artiesten optreden. Zo zijn er in Madison Square Garden bijna dagelijks concerten. Wij zijn hier naar een concert van Billy Joel geweest en dat was echt geweldig! Koop ook deze tickets van tevoren want grote shows als deze zijn elk concert uitverkocht!

Maak een helikoptervlucht over Manhattan

Een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Vanaf Downtown heliport vlieg je, afhankelijk van je keuze, ongeveer 20 minuten in een helikopter over Manhattan. Houdt er ook hier rekening mee dat je tickets van tevoren koopt zodat het niet al vol zit, ook is het weer natuurlijk van grote invloed op of de helikopters kunnen vliegen.

 

Een helikoptervlucht is natuurlijk niet goedkoop. Verwacht per persoon ongeveer zo'n €200 - €300 euro kwijt te zijn. Wij vonden dit geld het dubbel en dwars waard! Er kunnen naast de piloot 4 personen in een helikopter, en bonus! Als je de lichtste bent mag je voorin! 

 

Je kunt naar de helikopterverhuur toelopen om daar je tickets te kopen, het nadeel daarvan is dat ze vaak voor dezelfde dag al vol zitten en dat je dus later terug zult moeten komen. Je kunt ook vast online tickets kopen en een tijdsslot reserveren. Klik op onderstaande link om tickets te kopen voor jouw helikoptervlucht!

Maak een dagtrip naar de Niagara Falls

De Nigara Falls is 1 van de meeste bekende bezienswaardigheden van Amerika. Gelukkig voor jou, ligt het (voor Amerikaanse begrippen) helemaal niet zo ver van New York af, het ligt zelfs nog in de staat New York.

 

Hoe kom je er?

Heb je de tijd? Dan zou je zelf een auto kunnen huren en in de buurt van de watervallen een paar nachten kunnen slapen. Vanaf Manhattan is het ongeveer 6,5 uur rijden. Het is ook mogelijk een tour te doen vanaf NYC naar de watervallen. Hierbij ga je in 1 dag (22 uur) op en neer voor rond de €180 per persoon. Dit is veel geld, dus kijk zelf of je deze extra toevoeging aan je reis het waard vind. De link van de tour staat hieronder. 

Meer weten over New York?


New York