New York, Verenigde Staten


New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en telt meer dan 20 miljoen inwoners (dat is meer dan in heel Nederland wonen!). Het is een enorme stad waar meer dan 800 talen gesproken worden en er bevinden zich een aantal bezienswaardigheden die je niet weg kunt denken. Voor veel mensen zal de stad misschien als wat intimiderend worden gezien en ik vond dat zelf in het begin ook zeker. Bereid je daarom altijd goed voor op je reis zodat je kunt genieten van het mooie en bijzondere van de stad! 

Bezienswaardigheden NY

New York is een gigantische stad en er zijn dan ook heel erg veel bezienswaardigheden. Voor een overzicht en een goed idee qua hoe je dit het beste kunt plannen kun je dit artikel even lezen. 

4x je NY-reis uitbreiden

New York is op zich al een hele gave stad maar er zijn een aantal dingen die je eigenlijk, naast de bezienswaardigheden, niet mag overslaan wanneer je hier bent. Lees daarom even dit artikel voor hoe je je reis helemaal af kunt maken. 


Met het OV door NY

Als je veel bezienswaardigheden in New York wilt zien is het veel te groot om alles lopend te doen. Gelukkig is het OV heel goed geregeld en het is dan ook heel handig hier gebruik van te maken wanneer je in de stad bent. Lees hier even hoe je het makkelijkst met het OV kan reizen in New York. 

7 tips voor je reis naar NY

7 dingentjes die ik graag had geweten voor ik naar New York ging, weet jij nu wel voor je vertrekt. Doe er je voordeel mee! 


New York