Londen, Engeland


Londen is de prachtige hoofdstad van Engeland en zeker aan bezoek waard voor liefhebbers van stedentrips! Er staan een paar bezienswaardigheden die zo karakteristiek zijn voor de stad dat je ze niet weg kunt denken. Denk hierbij aan London Eye en de Big Ben. Een leuk feitje over Londen is dat je er meer dan 5000 pubs vindt. Ga hier dus heerlijk lekker zitten als je er bent en geniet van het goede Engelse leven ;). 

Wij zijn naar Londen geweest in juni 2023 met als doel om naar concerten van Billy Joël!! en Bruce Springsteen!! te gaan in Hyde park. De grootste artiesten komen af op dit jaarlijkse festival dus houdt dit altijd in de gaten als je graag nog een bepaalde grote artiest wilt zien, en naar Londen wilt! 

Dagtrips vanuit Londen

Londen zelf is prachtig, maar toch waren wij er na een paar dagen wel uitgekeken. Heb je nog wat tijd over of vindt je het gewoon leuk om nog meer van Engeland te zien terwijl je er bent? Dan kan het heel leuk zijn om nog een dagtrip te maken met bijvoorbeeld de trein naar een andere, prachtige, vlakbij geleden stad. Lees hier je beste opties! 

Bezienswaardigheden

Londen telt talloze bezienswaardigheden waarvan een paar zo specifiek zijn voor de stad dat je ze niet meer weg kan denken. Mis daarom geen bezienswaardigheden als je hier bent en lees even door welke plekken het bezoeken waard zijn en hoe je dit dan het beste kunt plannen. 


Tips

Hier lees je een paar dingen die superhandig zijn om te weten voordat je naar Londen gaat, in plaats van achteraf. Doe er daarom je voordeel mee! 

OV in Londen

Het openbaar vervoer is een hele handige manier om je te verplaatsen in het toch wel grote Londen. Lees hier welke vervoersmiddelen je kunt gebruiken en hoe ze werken in Londen. 

Hyde Park

Hyde Park is een heel groot park in Londen. Elke zomer wordt hier een paar dagen een groot festival/concert gegeven waar de grootste artiesten op af komen. Lees dit artikel even om je goed voor te bereiden! Meer reisinspiratie op doen?


ReizenReizen