Reizen met het openbaar vervoer in Londen


De trein

Wij hebben ervoor gekozen om met de trein naar Londen te reizen. De eurostar rijdt 4 keer per dag in ongeveer 4 uur tijd naar Londen St Pancras vanaf Amsterdam centraal met enkel tussenstops inRotterdam, Brussel en Lille. Bij het kopen van kaartjes voor deze trein krijg je automatische zitplekken bij elkaar toegewezen. In juni kostten de tickets rond de €100 euro per persoon. Iets duurdersoms dan met het vliegtuig, maar sneller en met meer bagage. Je mag namelijk maximaal 2 grote koffers meenemen en nog een handtas, ook wordt er niet moeilijk gedaan over vloeistoffen of eten. Checkvoor de zekerheid wel even de actuele regels van de trein. 

De bus

De bus is mijn favoriete vervoersmiddel binnen Londen. Je kunt gewoon met je pinpas inchecken wanneer je de bus instapt, uitchecken hoeft niet, elke keer wordt er namelijk €1,25 afgeschreven. Dit kan tot een maximum van €5,25 per dag oplopen. Wanneer je dus de bus gebruikt om de stad door te gaan hoeft het je niet veel te kosten. Je kunt er ook voor kiezen kaartjes voor de hop on, hop off bus te kopen maar ik ben hier persoonlijk minder fan van. Deze zijn een stuk duurder (rond de 30 euro) en de gewone bussen kunnen je ook bij alle sightseeing spots afzetten. 

De metro

De metro is een manier om op een wat snellere manier grote afstanden binnen de stad af te leggen. Ook hierbij kun je gewoon met je contactloze pinpas of creditcard in en uit checken. Wanneer je dit doet wordt er rond de €20 euro op je oas gereserveerd en uiteindelijk afgeschreven hoeveel je daarvan hebt gebruikt. Voor ritjes van bijvoorbeeld 10 minuten was dit al snel €5/6. 
Een goedkopere optie wanneer je veel gebruik wilt maken van de metro is een Oyster kaart te kopen. Dit is vergelijkbaar met een soort ov kaart in Nederland. Wanneer je deze gebruikt bij in en uit checken worden er minder kosten ter rekening gebracht omdat je niet extra hoeft te betalen voor het afschrijven in vreemde valuta. De prijs is dan afhankelijk van door hoevee, zones je gaat.

Meer weten over Londen?


ReizenReizen