Tips voor je bezoek aan Londen


Uber

De taxi's in Londen zien er natuurlijk heel schattig en leuk uit, maar de prijzen zijn vaak een stuk minder leuk. Gebruik daarom ook in Londen op precies dezelfde manier als in Nederland gewoon Uber. Dezelfde soort taxi's zijn met dit bedrijf verbonden. Hierdoor weet je een stuk gemakkelijker wat je kwijt bent en dit zal ook stuk minder zijn dan wanneer je een taxi aanhoudt. Uiteraard is het OV in Londen ook prima, maar wil je een taxi kies dan altijd voor Uber. 

Ga naar een musical

Londen is de plek waar je naar alle grote musicals kunt gaan. Van de meesten is er een middag en een avondvoorstelling en duren ze ongeveer 3 uur. Kaartjes variëren van prijs tussen de 20 en 200 euro dus neem even een kijkje op 1 van de vele sites die kaartjes aanbieden. Voorbeelden van musicals die op het moment draaien zijn Frozen, the Lion King en de ABBA musical. 
Theatervoorstelling Phantom of the Opera
Theatervoorstelling Phantom of the Opera

Londen is rijk aan sport

Engeland is fanatiek op het gebied van sporten. Zo heeft Londen alleen al 5 voetbalteams en ook 5 coureurs die meerijden in de formule 1. Tijdens je trip kan het daarom leuk zijn om naareenwedstrijd, race of gewoon een leeg stadion te gaan. Silverstone ligt bijvoorbeeld op 1,5 uur rijden en het Wembley stadion van waar Tottenham Hotspur thuisspeelt op een uur met de trein. Hier kunjeals er geen wedstrijden zijn een tour doen door het stadion. Koop hier wederom tickets van tevoren om wachtrijden te voorkomen. 

Andere sporten die leuk zijn om een wedstrijd van te kijken kunnen cricket, rugby of tennis zijn. Kijk voor een overzicht even op https://www.eurostar.com/nl-nl/stedentrip-londen/sport-kijken-in-londen
Mocht je niet ver willen reizen of geen tijd hiervoor hebben kun je er ook altijd voor kiezen om een wedstrijd in 1 van de locale pubs te kijken. In veel pubs worden wedstrijden uitgezonden. Zoek op google maps naar ‘sportcafe’ en je vind genoeg leuke plekken om een wedstrijd of race te kijken met andere fans! 

5000 pubs

Londen is ongeveer 5000 pubs rijk met allemaal heerlijk tapbier en speciale ciders. Beslis om bijvoorbeeld door de stad te gaan lopen langs alle bezienswaardigheden en hou lekker tussendoor pauzes in 1 van de pubs. Met goed weer zul je snel geneigd zijn buiten te gaan zitten maar kijk ook eens binnen! Meestal ziet dat er nog veel leuker en authentieker uit. Hou er wel rekening mee dat biertjes vaak niet kleiner geschonken worden dan een halve liter of dat ze je bij deze vraag heel vreemd aankijken. Denk hier dus even aan voordat je iets besteld ;)

Get Your Guide

Toen wij in Londen waren hebben we erg fijn gebruik gemaakt van GetYourGuide. Zo kun je hier bijvoorbeeld vast van tevoren je kaartjes kopen voor onder andere de London Eye en het Buckingham Palace. Ook kun je tours doen vanuit Londen naar andere delen van Engeland zoals naar Warner Bros Studio of je kunt een boottocht boeken. Kijk dus zeker even rond naar hoe je jouw bezoek aan Londen het beste kunt uitbreiden en voorbereiden!

Meer weten over Londen?


ReizenReizen