De mooiste & leukste bezienswaardigheden in Bilbao


Guggenheim museum

Het guggenheim is de bekendste, opvallendste, grootste en ga zo maar door, bezienswaardigheid van Bilbao. Van buiten is het een prachtig gebouw maar bezoek het museum ook zeker even van binnen. Kaartjes kun je online kopen waarbij je een tijdslot kunt kiezen. Je kunt ook bij het museum zelf kaartjes kopen maar de kans is groot dat je dan even moet wachten. 

 

Op de derde verdieping van het museum vind je de 'Infinite mirror room', deze is zo bekend en geliefd onder touristen dat je er apart in de rij voor moet staan. Je kunt een QR code scannen welke aangeeft hoe lang je moet wachten. Handig is dus om eerst naar de derde verdieping te lopen en deze te scannen zodat je vast in de online wachtrij staat. Hierna kun je rustig door de rest van het museum lopen en hoef je dus niet te wachten op het eind van je bezoek. Wij waren aan het eind van de middag in het museum in Juli en moesten ongeveer 35 minuten wachten. 

Puppy & Spin

2 opvallende dieren in Bilbao die je niet mag missen. Beide zijn erg dichtbij het Guggenheim gelegen en kun je dus zo even meepakken wanneer je hier bent. 

Santiago Kathedraal 

In het oude centrum van de stad vind je de kathedraal van Bilbao. In de omgeving zijn veel touristische winkeltjes en er staat een groot terras voor op het plein waar je lekker iets kunt eten of drinken. 

Funicolare

Dit is een duur woord voor 'treintje'. Vanuit het oude centrum van Bilbao gaat een klein treintje elk kwartier via een speciaal spoor naar boven en hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Ook is er boven genoeg plek lekker in het gras of op 1 van de vele bankjes even tot rust te komen tijdens je trip. Kaartjes kun je makkelijk onderaan bij het station komen. Mocht je met de auto zijn is het ook mogelijk zelf naar boven te rijden om bij dit uitzichtpunt uit te komen. 

Boven is er een mogelijkheid om naar een kerkje te lopen, dit is ongeveer 900 meter. Vind je dit leuk sla dit kerkje dan zeker niet over. 

La Ribera

Dit is een grote, overdekte foodmarket waar je heerlijk kunt genieten van pinxtos, kleine eenpersoons hapjes, vaak op een stokbroodje. Het is gelegen in het oude centrum van de stad en erg gezellig om even een pauze te houden terwijl je door de stad loopt. 

Casco Visjo

Dit is de naam van het historische centrum van Bilbao. Hierboven heb je al kunnen lezen dat je hier bijvoorbeeld de Funicolare en de kathedraal kunt vinden. Ook kun je er heerlijk shoppen en genieten van lekkere sangria en pinxtos in La Ribera. 

Zubizuri brug

Dit is de brug over de rivier de Nervión voor voetgangers en leidt je richting het historische centrum van de stad. De brug staat bekend om de speciale architectuur van witte bogen. 

Dagtrips vanuit Bilbao 

Bilbao is een hele mooie stad maar wij hadden deze wel in twee dagen gezien. Daarom kan het leuk zijn de stad te combineren met 1 van de andere steden in het noorden van Spanje. Deze zijn allemaal erg makkelijk te bereiken, naar veel steden gaat namelijk een directe bus een paar keer per dag. Zo kun je bijvoorbeeld naar Santander, San Sebastiaan of Burgos. Houd er met deze bussen wel rekening mee dat ze vol kunnen zitten en dat van tevoren kaartjes kopen slim kan zijn. Klik hier voor meer over een dagtrip naar Santander! 

Tot slot een prachtige plek die je niet mag overslaan bij je bezoek aan Bilbao, namelijk  Gastelugatxe. Dit is een prachtige berg in de zee waar je met een brug naartoe en op kunt lopen. Klik hier om alles te lezen over deze plek wat je moet weten voordat je gaat. 

Meer weten over Bilbao?


Spanje - D-reizen