Tips voor je bezoek aan Bilbao


Bus van vliegveld naar centrum

Wanneer je net uit het vliegtuig komt, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk richting je hotel. In Bilbao hebben ze dit gelukkig heel makkelijk gemaakt. Meteen bij de uitgang staan een aantal bussen, de allerrechter rijdt elk kwartier (overdag in de zomermaanden) richting het centrum. Kaartjes kun je in de bus of op het vliegveld voor 3 euro kopen. Niet te missen dus en een makkelijke manier om snel in het centrum te zijn. Houdt er op de terugweg richting het vliegveld rekening mee dat de bus heel erg druk kan zijn en niet iedereen bij de stops tussendoor erin past, daarom kan het handig zijn naar het beginpunt van de bus te gaan en daar in te stappen. Dit is Bilbao Intermodaal. 

Boek je tickets vooraf

Als er iets is waar wij in Bilbao tegenaan zijn gelopen, in Juli, is het dat dingen snel vol zitten. Zo hebben we meerdere bezienswaardigheden of tours de eerste keer misgelopen. Denk er daarom aan om bustickets, tours en tickets van bezienswaardgiheden op tijd te kopen of zelfs al wanneer je aankomt in Bilbao. 

Bustickets

Het is heel erg leuk en makkelijk om met de bus zelfstandig naar andere steden in Noord Spanje te gaan. Tickets kun je makkelijk op het station (Intermodaal) kopen. De meeste bussen zijn van Asla, hier staat vaak ook iemand om je te helpen met de tickets. Toen wij 's ochtends een kaartje voor de bus wilden kopen bleek het dat deze vaak al voor de aankomende paar uur vol zaten, koop ze daarom vast vooraf als je aankomt op het station of loop er even langs om de tickets vast te kopen. Koop ook altijd meteen je retourtickets om er zeker van te zijn dat je niet in een andere stad vast komt te zitten. 

 

Tours 

Wil je liever met een tour mee of komt dat net beter uit met de planning? Ook dan is het handig om deze op tijd te boeken. Zeker in de vakantieperiode zitten tours snel vol en kun je misschien niet meer op de mooiste tours of dagen mee. Kijk hier voor voorbeelden van tours die je in en rond Bilbao kunt doen. 

 Guggenheim museum

Dit museum kan natuurlijk niet op je lijstje met bezienswaardigheden missen als je in Bilbao bent. Je kunt online een kaartje kopen en vast een tijdsslot reserveren, zo hoef je niet in de rij te staan bij de ingang. Wat handig is om te weten, is dat als je de bekende 'infinity mirror room' op de derde etage van het museum in wilt, hier een aparte online wachtrij voor is door de grote vraag. Hierom raadt ik aan om bij binnenkomst meteen naar de derde verdieping te gaan en deze QR code vast te scannen. Zo kom je vast in de online wachtrij en kun je tijdens het wachten rustig de rest van het museum bezoeken. Dit scheelt wachten op het eind van je bezoek aan het museum. 

Huur fietsen of doe een boottocht 

Heb je tijd over en wil je de stad vanaf een ander oogpunt zien? Kijk dan naar alle opties die er zijn om een boottour te doen. Vaak kan je deze online uitzoeken maar je kan ook langslopen bij 1 van de bedrijven die deze aanbieden. 

Heb je juist tijd tekort tijdens je verblijf? Huur dan fietsen om de stad door te gaan. Zo hoef je niet te wachten op het OV en ben je een stuk sneller van A naar B dan wanneer je lopend bent. 

Meer weten over Bilbao?


Spanje - D-reizen