Openbaar vervoer in Bilbao


De tram 

De tram is een makkelijk vervoersmiddel om je binnen de stad te verplaatsen. Kaartjes kun je makkelijk bij de machines op elk tramstation kopen. Vergeet ze niet nog te laten scannen in het andere apparaat, anders zijn ze niet geldig. Bij ons zijn tickets in de tram nooit gecheckt en wij hebben dus dezelfde tickets vaker gebruikt. Dit is natuurlijk geheel op eigen risico, maar ging bij ons erg makkelijk. Je hoeft met de tickets niet uit te checken wanneer je bent aangekomen. Het risico nemen is op zich niet nodig, tickets kosten maar rond de €1 euro voor een enkel ticket. 

De bus

Zoals al eerder beschreven is de bus erg handig om van het vliegveld naar het station te komen of om naar andere grote steden te gaan. Het grootste busstation in Bilbao is station Intermodaal, slaap je hier in de buurt kan de bus ook een makkelijk vervoersmiddel zijn om richting het centrum van de stad te komen. Kaartjes kun je op het station zelf kopen bij hokjes of machines van het juiste busbedrijf. Van grote busbedrijven zoals ´ASLA´ stonden in juli bij ons ook continu mensen om te helpen met het kopen van de tickets. De tickets van de bus hangen er erg vanaf  hoe ver je gaat, de bus naar en van het vliegveld kost €3. Ga je naar een andere stad? Dan ben je uiteraard wat meer kwijt. Naar Santander waren wij bijvoorbeeld ongeveer €17 per persoon kwijt voor een retourtje, dit was ruim een uur rijden. 

 

Tip: de bussen richting andere grote steden waren bij ons vaak snel vol. Probeer deze tickets daarom al van tevoren te kopen en niet vlak voordat je weg wilt gaan. De bussen gaan vaak maar een paar keer per dag en dan kan het zomaar zo zijn dat je een nieuwe bestemming moet uitzoeken. 

De metro 

De metro is makkelijk wanneer je geen zin hebt om uit te zoeken welk vervoersmiddel je precies nodig hebt. De metro gaat namelijk elke paar minuten. Station 'Monya' is op ongeveer 10 minuten lopen van het Guggenheim museum. Tickets kun je kopen op het station bij de automaten, vaak staan hier ook mensen om je te helpen. Je koopt een kaartje per zone, zolang je in de buurt van het centrum blijft, blijf je meestal in zone 1 en kost een kaartje maar rond de €1 voor een enkele rit. 

Meer weten over Bilbao?


Meer reisinspiratie op doen?


Spanje - D-reizen