Tips om lekker te eten in Bilbao


Vaak gingen wij zelf voor de lunch echte Spaanse pintxos eten en voor het avondeten iets minder Spaans. Zo heb je van allebei een beetje. Ook vonden we pintxos wat leuker voor de lunch omdat je vaak wat kleinere hapjes besteld en het vaak broodjes zijn. Je kunt deze hapjes altijd leuk delen. 

 

Wij vonden het in Bilbao fijn om van tevoren restaurants op te zoeken en om te reserveren. Het was vaak namelijk nogal druk in de stad en wij vonden dat er helemaal niet zo heel veel restaurants waren om sommige stukken. Omdat we geen zin hadden om te zoeken hadden we er van tevoren al een aantal opgezocht; hier onze favorieten!

 

Houd er altijd rekening mee dat Spanjaarden erg laat eten en dat de meeste restaurants eind van de middag na de lunch dichtgaan tot een uur of 8. Meestal wordt het zelfs pas druk in de restaurants rond half 10. 

La Tagliatella

Hier hebben wij hele lekkere pasta gegeten. Er zijn door het centrum van de stad 3 verschillende vestigingen, kijk dus goed bij welke je reserveert. Naast pasta en pizza hebben ze hier ook heerlijke verschillende soorten sangria. De restaurants zijn vrij groot, maar het eten ging erg snel en was erg lekker. Wanneer je hier pasta besteld kan je zelf de soort pasta kiezen en daarna de saus. Er zijn 'normale' soorten, maar je kunt ook uit gevulde pasta kiezen. Pasta´s en pizza´s kosten hier rond de €15 en wijn rond de €2 per glas!  

La Ribera

De Ribera is de foodhall van Bilbao en een plek om heerlijk en gezellig te eten. Toen wij hier in juli waren was het nooit echt te druk, waardoor er altijd plek was om te zitten. Het is een grote hal met in het midden veel tafeltjes en daarom heen allemaal stands om lekkere pintxos en drinken te halen. Kies dus uit alle verschillende kraampjes wat jij het lekkerst vind en deel lekker wat hapjes samen. De pintxos waren hier tussen de €2 en €2,50 per stuk, wat vrij normaal is voor Bilbao. Voor een kan sangria van ongeveer een liter betaal je rond de €14. Proost! Wil je hier 's avonds eten is dat ook geen probleem. La Ribera is tot 23.30 uur geopend door de weeks en in het weekend zelfs tot 01.00 uur. 

 

Tip: aan de overkant van het water waar La Ribera aan ligt bevinden zich ook een aantal leuke cafeetjes met terras waar je nog heerlijk buiten lekker iets anders kan drinken of een hapje kan eten. 

San Telmo Pastificio

Dit is een kleine Italiaan met alleen pasta. Ze hebben een aantal speciale keuzes en veel vegetarische opties. Omdat het zo klein is, is de sfeer lekker rustig en heeft de bediening alle aandacht voor je. De pasta's kostten rond de €15 per gerecht en de wijn rond de €2 per glas. De toetjes vonden wij hier wat minder maar er zitten om de hoek een aantal leuke cafeetjes met terras waar je nog lekker even kan gaan zitten. 

Urrea 

In het rijtje konden we geen sushi overslaan. Bij deze zaak kun je heerlijk onbeperkt sushi eten voor maar rond de €23 per persoon. Het is een erg groot restaurant waar plek is voor heel veel mensen. In het begin kwam het eten heel snel maar naarmate het drukker werd konden gerechtjes echt lang duren (meer dan 30 minuten). Houdt er dus rekening mee om lekker de tijd te hebben als je hierheen gaat. Naast sushi hebben ze ook vele andere gerechten, zoals vleesgerechten of frituur. We hebben hier echt heerlijk gegeten! 

Meer weten over Bilbao?Spanje - D-reizen