Indonesië

Indonesië is één van de gezelligste landen waar ik ben geweest. Er zijn weinig landen waar ik de mensen die er wonen zo aardig vond en waar we zo goed zijn behandeld. Qua oppervlakte is Indonesië het grootste land van Zuidoost-Azië en is daarnaast de grootste eilandstaat ter wereld. Het land telt ongeveer 18.000 eilanden, waarvan ze lang niet allemaal bewoond zijn of een naam hebben. Naast eilanden heeft Indonesië ook heel erg veel actieve vulkanen. Er zijn dan ook bijna dagelijks 3 kleine aardbevingen in het land. De kans dat jij er hier dus 1 van zult voelen wanneer je er bent, is zeker aanwezig. 

Sumatra

Sumatra is naar mijn mening één van de mooiste eilanden van Madeira. Het ligt helemaal in het Westen en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Ook is het hier een stuk minder touristisch dan op andere, bekendere, eilanden. Dit is heel erg zonde maar hierdoor kun je vaak wel in alle rust van de natuur genieten. 

Komodo eilanden

Deze prachtige eilanden zijn het thuis van vele Komodo varanen. De eilanden zijn zelfs de enige plekken waar deze dieren nog wonen en trekken daardoor ook veel toeristen aan. Wij waren aan om met een meerdaagse boottour hierheen te gaan en zo optimaal van de prachtige eilanden te kunnen genieten. Lees hier al onze tips. 


Meer reisinspiratie op doen?


Koningaap - Indonesie